Javna rasprava o nacrtu strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K

Javna rasprava o nacrtu strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K

U amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas je održana Javna rasprava o nacrtu strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K (2012.-2017. god.).
Voditelj rasprave prof. Nazir Tanović govorio je o glavnim ciljevima strategije ističući kako su pri njenoj izradi obrađene sve općine u Hercegovačko- neretvanskoj županiji i kako svaka od devet općina ima svoje specifičnosti.
Zaključio je kako će ovaj dokument poslužiti Vladi, zatim onima koji budućnost vide u agrobiznisu, ali i svima koji će sudjelovati u budućem određivanju strateških pravaca kada je u pitanju poljoprivredni razvitak.
U ime ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko- neretvanske županije, koje je glavni nositelj cijelog ovog projekta, ministar Donko Jović, u svom se pozdravu nazočnima kratko osvrnuo na sadašnje stanje ali i probleme s kojima se najčešće susreću poljoprivrednici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.
Nedostatak, ali i nejasno definirani zakonski okviri, kao i nedostatak stručnog kadra najozbiljnija su prepreka snažnijem poljoprivrednom razvitku, kazao je Jović.
Na tom tragu očekuje nas puno posla kako bismo, uz zemljopisne i klimatske uvjete kao i druge prednosti ovog podneblja, poljoprivredu pozicionirali na ono mjesto koje joj uistinu pripada, zaključio je ministar Jović.
Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K ( 2012. – 2017. godina ).
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ/K, naručitelj izrade „Strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K (2012. – 2017. god.), za čiju izradu su odabrani izvršitelji Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, poziva jedinice lokalne samouprave (općine-grad u HNŽ/K), sve zainteresirane poljoprivredne subjekte i poljoprivredne proizvođače, predstavnike zadruga i udruga poljoprivrednih proizvođača, agronome, studente, sve zainteresirane da sudjeluju u Javnoj raspravi o Nacrtu Strategije.
Javna rasprava o Nacrtu „Strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K (2012. – 2017. god.) će se održati dana 23. svibnja 2012. godine u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta u Mostaru na adresi Biskupa Čule b.b. s početkom u 11:00 sati.
Nacrt Strategije je dostupan na web adresama fakulteta: www.af.unmo.ba, www.apfmo.org i na web adresi Vlade HNŽ, www.vlada-hnz-k.ba
Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati ovom pozivu, te sa svojim prijedlozima i primjedbama na javnoj raspravi, sudjelovati i doprinijeti konačnom sadržaju Strategije. Svi prikupljeni komentari, prijedlozi i informacije, će se evaluirati od strane voditelja i autora projekta: Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru.

036 / 445 – 900

Dokumenti

Javni oglas za prodaju motornih vozila u vlasništvu MPŠV HNŽ/K
Konkurentski postupak 17/17, tenderska dokumentacija
Konkurentski postupak 17/17, obavijest o nabavci
Odluka o odobravanju isplate novčanih podrški, oprašivači -pčele, HNŽ
Odluka o odobravanju isplate novčanih podrški, oprašivači -pčele, HNK
Konkurentski postupak 11/17, tenderska dokumentacija
Konkurentski postupak 11/17, obavijest o nabavci
Konkurentski postupak 15/17, tenderska dokumentacija

Obrazci

Obrazac za cijenu ponude po Javnom oglasu za prodaju motornih vozila
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, Konkurentski postupak 17/17
Izmjene i dopune plana javnih nabavki za 2017. godinu, tabelarni prikaz plana
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, Direktni sporazum 21/17
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, Direktni sporazum 20/17