Svečano otvaranje 57. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2012“

Svečano otvaranje 57. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2012“

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, bili su nazočni na jučer održanom svečanom otvaranju 57. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2012“.
U prigodnom obraćanju, predsjednik Lasić istaknuo je kako su Vlada HNŽ i Ministarstvo poljoprivrede s velikim zadovoljstvom prihvatili pokroviteljstvo nad ovogodišnjim Danima berbe grožđa u Brotnju –manifestaciji koja traje već respektabilnih pedeset i sedam godina.
„Već pedesetih godina prošlog stoljeća vrijedni ljudi Brotnja, kolijevke vinogradarstva i vinarstva, prepoznali su značaj organiziranja ovakve turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije, koja promovira bogatstvo ovoga kraja – grožđe, mošt i vino. Od tada do danas, nizali su se brojni događaji, manifestacija je postajala sve veća i sve značajnija, sve većim slovima zabilježena na kartama priredbi posvećenih vinu i vinarstvu. Zasluga je to, kako organizatora, tako i vinara i vinogradara, koji napornim radom na vrelom hercegovačkom suncu i u kršu, stvaraju grožđa i vina posebnog okusa i mirisa“, kazao je predsjednik Lasić.
Podsjećajući kako brojna priznanja i medalje koje su vina iz ovoga kraja dobila na brojnim međunarodnim sajmovima i izložbama potvrđuju njihovu kvalitetu, istaknuo je kako se na tome ne smije stati jer uvijek se može bolje i više. Stoga je naglasio kako drži da je zadaća svih koji sudjeluju u vlasti, bilo na općinskoj, županijskoj ili drugoj razini, osnažiti aktivnosti i učiniti iskorak kako bi naša grožđa, čuvena žilavka i blatina, te naša vina postala još prepoznatljivima u Europi i svijetu.
„Doći do tog cilja možemo jedino ako ujedinimo sav potencijal kojeg imamo. Na taj način, unatoč svim objektivnim poteškoćama u kojima živimo, žilavka i blatina, bit će još prepoznatljiviji brend na kojem ćemo graditi imidž Hercegovačko-neretvanske županije, kao županije vinograda i vina. Značajnu ulogu na tom putu ima i naše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, stoga ja večeras ovdje na poseban način želim istaknuti ministra Donku Jovića, koji je ovu manifestaciju izdvojio kao događaj kojem Ministarstvo, kojem je na čelu, ali i on osobno daju veliki značaj“, istaknuo je predsjednik Lasić.
Govoreći o Danima berbe grožđa, istaknuo je kako ova manifestacija u sebi, osim promocije vina, vinogradarstva i vinarstva, nosi i prepoznatljivu kulturnu notu.
„Kroz cijelo vrijeme njenog trajanja, a tako će biti i ove godine, nižu se brojni kulturni događaji – promocije knjiga, izložbe, glazbene večeri, koncerti... Hvale je vrijedno i nastojanje organizatora da u sklopu Dana promoviraju i šport – kroz organizaciju natjecanja u različitim športovima. Sve to Dane čini jedinstvenom međunarodnom priredbom, koja privlači brojne posjetitelje, koji uživaju u kvalitetnim gospodarskim, ali i kulturnim sadržajima“, kazao je u prigodnom govoru predsjednik Lasić.

036 / 445 – 900

Dokumenti

Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Podizanje novih nasada
Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Proizvodnja grožđa
Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Proizvodnja smilja
Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Proizvodnja malina
Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Proizvodnja povrća u plastenicima
Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Proizvodnja presadnica
Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Potpora hranidbe u ovčarstvu i kozarstvu
Odluka o odobravanju isplate novčanih potpora - Nabava novih motokultivatora i priključaka

Obrazci

Obrazac za cijenu ponude po Javnom oglasu za prodaju motornih vozila
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, Konkurentski postupak 17/17
Izmjene i dopune plana javnih nabavki za 2017. godinu, tabelarni prikaz plana
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, Direktni sporazum 21/17
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, Direktni sporazum 20/17